tiistai 18. elokuuta 2015

Nauhuksia ja mustikoita

Nauhuksia minulla on omassa kaksiosaisessa penkissään useampaa. Tämä on todennäköisimmin soihtunauhus. Se aloittaa vasta kukintaansa. Nauhukset ovat kukkineet heinäkuun puolesta välistä alkaen ja edelleen kukinta jatkuu. Riippuu varmaankin paljon näistä syyskesän säistä, että kuinka pitkään kukkivat.
Nauhusten kukat ovat yksinkertaisuudessaan niin kauniita ja niiden iloinen keltainen väri on syyskesän monen punaisen kukan rinnalla iloinen piristys.
Nauhuksen kukinnot tarjoavat yötyöläisille lepopaikan ennen aamun kiireitä.
Tämän kukan alun pitäisi kuulua kallionauhukselle, mutta epäilen sieltä ennemmin kuoriutuvan ankanpoikasen.
Vanhassa saunanpadassa rehottaa lumihiutale ja pelargonit, jotka siihen alkukesästä istutin. Näille en ole koko kesänä tehnyt mitään, silloin tällöin poistanut kukkineet kukat pelargonista, muuten ovat saanet olla aivan rauhassa. Nokkoset yrittävät kilpailla lumihiutaleen kanssa elintilasta, mutta näyttää lumihiutale olevan ainakin vielä voitolla.
Tuoksuherne yllätti täysin erivärisillä kukillaan, kuin mitä aiemmin. Nyt valkoinen on vallitseva väri, kun aikaisemmin se oli violetti. Olen yrittänyt kaivaa tämän nimeä jostakin tilauskaavakkeesta, jotta saisin ensi kesäksi samanlaisia, mutta vielä en ole onnistunut nimeä löytämään.
Kesällä iloitsin, että keväällä siirretyissä pensasmustikoissa on kukkia. Olen nyt seurannut pensaita tarkemmin, jotta pääsisin itsekin mustikoita maistamaan. Kyseisessä pensaassa, jossa kukat olivat, ei ole näkyvillä ainoatakaan mustikkaa, saati raakiletta. Mutta toinen pensäs yllätti täysin ja on kehittänyt itselleen kaksi marjaa. Näinköhän näistä mustikat vielä kypsyy ja pääsisi niitä maistamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti