perjantai 19. huhtikuuta 2013

Pihapiiri 2013

Nyt on odotettu päivä takana, vierailtu Pihapiiri 2013-tapahtumassa sekä myös Plantagenissä. Hieman olin pettynyt Pihapiirin näytteilleasettajamäärään ja siihen, että tänä vuonna tuntui olevan niitä "krääsäkauppiaita" enemmän, kuin aikaisemmin. Mietin siellä tallustellessani, että josko syy vähäiseen näytteilleasettajamäärään johtuu siitä, että vasta ollut Helsingin ja Turun puutarhamessut ja tänään alkoi samaan aikaan myös Kouvolassa RAK-messut, joissa ainakin Mustilan esittelyosasto on, viime vuonna he olivat Lahdessa.

Mutta ihanaahan se on, kun pääsi katselemaan ja hypistelemään ja ihastelemaan kaikkea. Taimia ja vielä vähän enemmän taimia, valmiiksi täydessä kukassa olevia pelargoneja, upeita osastoja ja kauniita kukkakimppuja. Seuraavana pläjäys messukuvia.

Mikropuutarhat ovat nyt kuulemma kovasti IN tänä vuonna, varsinkin Englannissa nämä ovat saavuttaneet suuren suosion ja sieltä leviämässä tänne meillekin.

Mikropuutarhoista ja minimaisemista oli puhumassa hortonomi Marjaana Meuronen, joka viime vuonna puhui luonnonmukaisesta viljelystä. Esitelmän aikana hän teki pienen puutarhan tuohon sinkkisoikkoon, joka näyttää kivasti kiiltelevän tuossa pöydällä.

Tässä luennon aikana valmistunut esimerkkimikropuutarha. Tuollaisia hauskoja pieniä mökkejä oli myynnissä myös Perennapuutarha Pöntisen osaastolla. Itseäni kiinnosti varsinkin kääpiöneilikka, jota tässä istutuksessa käytettiin (kuvassa vasemmasa kulmassa).

Kääpiöneilikkaa ostinkin mukaani 4 kappaletta, lisäksi ostin kaksi patjarikkopurkkia. Nämä molemmat pääsevät tuonne kivikkoiseen ja hiekkaiseen pikkurinteeseen, kunhan vain istutusilmat tulevat.

Seuraavaksi Kukkakauppiaiden kevätnäyttelyn kuvasatoa. Kuvat eivät ole varsinaisessa numerojärjestyksessä, mutta kaikista pitäisi tällä kertaa olla kuva. Tosin kukka-asetelmien keskellä oli vielä muutama tyhjä pöytä, tiedä sitten oliko niihin ollut tulossa vielä lisää ihania kukka

Tämä ihana kerroskermakakulta näyttävä astelema on Ruusunaika- kukkakaupan (?) tekemä. Herätti paljon ihastusta, kuten tietysti kaikki astelemat.

Kukkapuoti Jasmiini Oy:n asetelma

Pekosten Kukka

Kaivokukka Oy

Aaltosen Puutarha

Kukkatarha Koskinen Oy oli loihtinut ihania cupcake- asetelmia

Kukkakauppa Kultainen Seppele

Vääksyn Viherkukka ja Hautauspalvelu

Keijunkehrä Kukka- ja Lahjatavarapuoti


Kukkahuone oli tehnyt asetelman kahteen tasoon, joten siksi kaksi kuvaa.
TiiaMarian Kukka Oy:n kukka-asetelmasta en muistanut ottaa lähempää kuvaa ja se jäi kyllä harmittamaan.

Tässä kuva lähempää tuosta TiiaMarian Kukka Oy:n asetelmasta.
Kuvan on ottanut Heli Kiander.
Seuraavaksi kuvia kevään kaunein terassi- näyttelystä.

Hong Kong

Fasetti

Kanavan Kunkku

Parolan Rottinki Oy

Pioni ja Piironki

Taisi olla Iskun osasto tämä viimeinen

Kukkakimppujen väriloistoa.Tästä käytävästä pidin kovasti. Olisi ollut vielä ihanampi, jos puissa olisi ollut hiirenkorvat tai pienet lehdet. Mutta tunnelmallinen oli silti.

Lahden Puutarhaseura ry:n osastolla ihanat pelargonit kukkivat upeasti. Ja katossa roikkuivat iloisen värikkäät amppeliruukut.

Muutamia vesielementtejäkin oli taas näytillä. Omaan pihaan en vieläkään oikein sellaista osaa sijoittaa tai edes ajatella, mutta kauniita katseenvangitsijoitahan ne ovat oikein toteutettuna.

Käytetyn jousipatjan jousisto päässyt uusiokäyttöön. Olisi hauska tilanjakaja tai näkösuoja. Itsellänikin odottaa jousisto sijoituspaikkaa, kunhan vain keksin mihin sen laitan. Todennäköisesti joudun odottamaan käyttöönottoa vielä hetken, koska suunnittelin sitä tulevan terassin kupeeseen. Terassi on vielä suunnittelun alla ja odottaa kiireempien remonttien valmistumista. Toivottavasti pääsisi ainakin alkuun jo loppukesästä.

Tässä vielä toiselta puolelta sama asetelma. Hieman vaikea kuvattava, koska tuosta jousistosta näkyy läpi, mutta toivottavasti saa selvää kuvasta.

Pionien kodin pioneja Pioni ja Piirongin osastolta. Näitä katselin turvallisen välimatkan päästä, sillä en uskaltanut ottaa sitä riskiä, että osatisin pionin, joka ei sitten selviäisikään istutuskauteen asti. Nyt kun Pioni ja Piironki on muuttanut Hollolaan Kinnarin tilalle, tulee siellä varmasti vierailtua tulevana kesänä, kerran ainakin. Tai useammin.

Kiveä oli tänävuonna käytetty suhteellisen maltillisesti. Muutamat kivityöhön erikoistuneet firmat olivat esittelemässä tuotteitaan ja oppilaitosten ja maisemointityötä tekevän firman osastolla oli kiveä käytetty.
Lopuksi vielä ihana vanhantyylinen kaivo, jollaista olen miettinyt omaan pihaan naamioimaan kaivonrenkaan rumilus tuonne kasvihuoneen eteen. Mökillekin olisi samanlainen kiva tehdä, toisin haaveilen sinne sellaisesta "mökkimallisesta" kaivosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti