perjantai 20. huhtikuuta 2012

Pihapiirimessut 20.4., Lahti

Pihapiirimessuilla KEUDAn osastolla vastassa oli sammako, jota Veikko pääsi halaamaan mummin turvallisessa läheisyydessä, kun jännitti niin paljon, että meinasi ensin pistää jarrut päälle.

Samaisella osastolla pääsi kuvauttamaan itsensä farmarina, possuna tai ammuna, Veikko valitsi ammun :)

KEUDAn aikuisopisto oli tehnyt messuille näyttävät tilanjakajat, jotka roikkuivat kattorakenteista.

Kukkakauppiaiden sidontanäyttelyssä oli esillä kauniita asetelmia. Valitettavasti kaikkien töitä en ehtinyt kuvaamaan, upeita olivat kaikki, enkä nyt enää muista kaikkien astelmien tekijöitä, vaikka yritin kuvata asetelmat niin, että tekijöiden nimet olivat näkyvillä, ei kuvankäsittelyohjelmallani saa nimiä tarpeeksi tarkasti esille.

Viherkeijun asetelma.

 Tiia-Maria lukee astelman edessä olevassa kuvakehyksessä.

 Tällaista asettelua voisikin kokeilla kotona, jäisivät kukat kissojen kynsiltä ja hampailta rauhaan. Tosin epäilen, että kohta tuolla putkessa kelluisi kukkien seassa surkeana maukuva kissa.

 Kukkapuoti Jasminin taidonnäyte

 Kukkasuutarit

 Aaltosen Puutarha

 KaivoKukka

 Kukka- ja lahjatavarapuoti Keijunkehrän upea morsiuspuku.

 Messuilla oli myös monia sisustustarvaraan erikoistunutta näytteilleasettajaa. Tässä yksi monista, Hemma.

 Joka pihan maakellari. Mielenkiintoinen tuttavuus, joka oli yllättävä tilava, vaikka näytti pieneltä ulkoa päin.

 Tässä on Salpauksen osasto, jossa monta pientä hauskaa yksityiskohtaa. Jokaisessa kukkaistutuslaatikossa oli pieniä, tulitikkurasian kokoisia "linnunpönttöjä".


Tällaiset kasviportaat olisi itselläkin suunnitelmissa kierrätyslaudasta. Ei ehkä ihan näin korkeina ja hieman leveämmällä laudalla tehtynä.

Vanhat kottikärryt olivat saaneet uuden elämän kukka"purkkina". Sitä voisi itsekin miettiä tällaista katseenvangitsijaa omalle pihalleen vanhoista kottikärryistä. Ja kun tuntuu, että kukkapurkki on väärässä kohtaa, voi sen kärrätä uuteen paikkaan helposti.

Vanhalle ovelle katettu juhlapöytä.

 Tällaisia hauskoja valaisimia oli useampia eri paikoissa messualueella. Nämä olivat esiintymislavan vieressä.

Facebookin maailma on ihmeellinen ja sain sieltä nimen osastolle, jolta nämä hauskat kahvipannut bongasin. Eli Lahden puutarhaseura osastolla kahvipannut roikkuivat puussa.

Tällaisia hyönteishotelleja oli monella osastolla myynnissä erikokoisina ja erilaisilla "täytteillä" varustettuna. Tästä puhui myös hortonomi Marjaana Meuronen puhuessaan luonnonmukaisesta viljelystä yleisöluennolla.

Messualuella, sisäänkäynnin vieressä oli valloittavia ruskeita kanoja KotKotikanalan esittelyalueella. Kuvassa oleva yksinäinen kana oli jäänyt kopin ulkopuolelle luukun mentyä kiinni. Kaverit, loput 9 kanaa olivat mukavasti lämpimässä sisätilassaan.

Tässä kuva kanalan sisätiloista, jossa oli termostaatilla varustettu lämmitin, ajastimella varustettu valaisin, ruokinta- ja juoma-automaatti, pesät ja tietenkin onnelliset kanat. Veikko ei sitten muusta puhunutkaan, kuin kanoista koko loppumatkan kotiin. Voipi olla, että kesällä meillä kuopsuttaa navetan takana omassa tarhassaan kanasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti