sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Kasvihuoneunelmointia

Tietenkin jossain vaiheessa rupesin haaveilemaan omasta kasvihuoneesta, sellaisesta kunnollisesta, jossa olisi paljon tilaa. Kasvihuonetta sain kuitenkin vielä odottaa jokusen vuoden. Ensimmäinen versio kasvihuoneesta tehtiin vuonna 2009 ja se oli vanhoista parvekkeen ovista tehty rakennelma, joka nojasi moottoripyörätallin seinustaan, joka oli päistä auki ja jonka alle mahduin kävelemään kumartaen. Tomaati, kurkut ja paprikat kyllä kasvoivat, mutta eivät tuottaneet satoa lainkaan, sillä kasvihuone olis sijoitettu pajupusikon viereen, jonka läpi ei auringon valo ja lämpö päässeet kunnolla energiaa kasveille antamaan.


2010 rakensimme ensimmäisen version kasvihuoneesta. 6 kuormalavaa lattiaksi, vanhoista kakkosnelosista seinät ja kattotuolit ja ympärille kasvihuonemuovia.


Kasvihuoneessa kasvoivat sulassa sovussa kurkut, paprikat, chilit, tomaatit, melonit ja pelargoniat. Satoa tuli ja pojat olivat innoissaan, kun saivat auttaa kastelussa ja hoitamisessa, mutta kaikkein parasta taisi olla tomaattien ja kurkkujen syöminen. Chilejä tuli kolmesta pienestä taimesta niin paljon, että niitä on kuivatettuna edelleen purkissa isännän pitsoja ja lämpimiä voileipiä varten.Koskapa en vielä omistanut kunnollista kompostia, johon olisin voinut laittaa kurpitsat kasvamaan, rakensimme purkulaudasta kasvilavan, jonka huomasin ensimmäisten viikkojen aikana jäävän pieneksi jo heti kasvukauden alussa. Sulassa sovussa siellä kuitenkin kurpitsat kasvoivat ja tuottivatkin mukavan sadon.


Tässä kurpitsa tuolta kurpitsalavalta. Loput kurpitsat kasvoivatkin sitten nurmikolla, alustojen päällä, versojen kiivettyä kasvilavan reunan yli. Nurmikon leikkuu oli hieman haastavaa tuosta ympäriltä tarviten kaksi ihmistä; toinen työnsi konetta ja toinen nosteli kurpitsan varsia ja kurpitsoja ilmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti