lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kevään ensikukat

Tämän viikon olen katsellut ihania kuvia toisten puutarhoista, joissa kukkivat krookukset ja muut kevään esikukat. Omassa pihassani ei krookuksia ole (asia, joka pitänee korjata syksyllä ja istuttaa krookuksia kukkapenkit täyteen), joten en pääse niiden kauniista kukinnasta nauttimaan.
Omassa pihassani kevään esimimmäisiä kukkijoita ovat sinivuokot (niiden kahden lumikellon lisäksi), joita löytyykin paljon.
Luonnon omia ihanuuksia, pitkin pientä metsikköä. Puiden kaatamisen jälkeen on metsän pohja saanut valoa niin ovat sinivuokotkin innostuneet kasvamaan ja leviämään. Muutaman viikon päästä, jos säät sallivat, niin metsä on täynnä sinisiä mättäitä.


Toiset pienet siniset kukkijat näin keväällä ovat jo päässeet talon seinustalla lämpimässä hyvään kasvuun. Vielä eivät skillat rohkene kukkiaan avata, mutta iltapäivällä, kun aurinko kääntyy seinustalle, avautuvat varmasti.

Navetan takana kävellessäni alkoivat lampaat määkiä lampolassa. Ikkunasta kurkistin ja heti olivat ikkunan takana tuijottamassa. Hauskoja ihania silkkiturpia. Pääsevät kohta villoistaan ja kuukauden päästä ovat jo ulkona laiduntamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti