keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Ainakin viisi mustikkaa

Keväämmällä kun siirsin pensasmustikat metsänreunasta kasvihuoneen eteen omaan penkkiin ajattelin, että niistä ei tänä vuonna mitään satoa ainakaan saada. Murjottaisivat kuitenkin, kun kaivoin ne ylös ja murjoin uuteen maahan.

Yllätys olikin siksi aikamoinen, kun tänään tajusin, että valkoiset täplät eivät olleet mitään lehtiin eksynyttä tautia vaan kukkanuput. Luvassa siis ehkä ainakin viisi mustikkaa.

Pionipenkissäkin on elämää, vaikka en sitä keväällä ehtinytkään siivota. Istutin tähän penkkiin suunnitellut uudet pionit kunnostettuun isoon penkkiin, jotta eivät kuole. Niin ovat pionit ihmeissään näistä keleistä, että eivät oikein osaa avata kukkiaan, mutta eivät myöskään olla avaamatta. Osa tämän pionin kukkien terälehdistä on lähtenyt jo aikoja sitten tuulen mukaan.

Hopeahärkki kasvaa uskollisesti talon vierustalla, vaikka sen päälle heitellään kaikki käsistä irtoava romu ja koirat rallaavat sen päältä urakalla. Tämä pitäisi kaivaa pois ja istuttaa muualle, jotta pääsisi siivoamaan talon seinustaa ennen sokkelin päällystystä. Paikkaa vaan en ole keksinyt, että mihin laittaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti