perjantai 19. huhtikuuta 2013

MessuOstoksia

Eihän sitä tietenkään päässyt Pihapiiri- tapahtumasta ilman ainoatakaan ostosta ja kävin myös Plantagenissä, kun kerrankin oli aikaa ihan itsekseen pyöriä ja ihmetellä ja katsella.

Peltosen Puutarhan osastolta lähti mukaan viisi pelargonin tainta. Ihania taimia siellä olikin ja mukava tarjous, 5 tainta 20€ En tiedä oliko se kallis vai ei, mutta mielestäni näistä taimista mielelläni sen maksoin.

Toivon totisesti, että tämä viimeinen Kronprinsess Mary on vaaleanpunainen Mårbackapelargoni, sillä siitä laatikosta sen otin ja kuvassa oli hennon vaaleanpunainen pelargoni, jonka alla luki Mårbakapelargoni. No jos ei ole, niin lupaan huolehtia siitä silti parhaan taitoni mukaan. Pelargoneja ei voi koskaan olla liikaa (paitsi miehen mielestä, mutta siltä ei kysytä).

Perennapuutarha Pöntisen osastolta ostin kääpiöneilikkaa sekä patjarikkoa. Patjarikko ei näytä tässä kuvassa lainkaan kauniilta eikä sen oikea väri tule esille. Myöskin tuo kääpiöneilikka on vähän haljun värinen tässä kuvassa.

Tässä hieman parempi kuva kahdesta kääpiöneilikasta ilman salamaa otettuna. En hirveästi pidä violetista tai sinisestä, mutta näissä oli kyllä niin hauska väri ja tämä oli muutenkin todella ihanan näköinen, että pakkohan se oli ostaa. Ja kun tämä on kukkinut, voisin yrittää kuulemma tätä varoen jakaa, niin taas tulee lisää istutettavaa.

Patjarikosta hieman lähempi kuva. Tämän pitäisi olla punainen väriltää, mutta en saanut ilman salamaa otettua tästä kunnon kuvaa ja näin salaman kanssa taas tuo väri vääristyy. Kukat ovat vielä suurimmaksi osaksi nupussa, joten oikeastaan tuosta väristä ei taida sen kummempaa käsitystä saada, mutta hieman sieltä punaisuutta on nähtävissä. Itselleni uutuus, jota en ole ennen nähnyt, joten näitä ostin kaksi tuohon rinteeseeni.

Ei ihan messuilta, mutta laitoin kuvan kuitenkin :) Kävin siis Plantagenissa Lahdessa ja sieltä mukaan tarttui 10 kpl pieniä orvokeja. Näissä oli niin hauska väritys, vaikka yleensä pitäydyn valkoisessa tai sinisessä orvokissa. Jälleen kerran pitää syyttää kameran salamaa värien vääristämisestä, eikä tuo kukan alaosan keltainen tule näkyviin lainkaan. Ostin myös kaksi säkkiä kesäkukkamultaa, että saan istutettua orvokit ja pelargonit uusiin multiin, kun maanantaina koittaa vapaat. Siihen asti saavat tyytyä olemaan verannan pöydällä paperikasseissa.

3 kommenttia:

 1. Patjarikko on ihana, se tekee sellasen hienon vihreän maton ja on kaunis myös sillon kun ei kuki. Huonopuoli on se, että jos on liian kosteaa niin keväällä sen hienon mättään keskelle on saattanut ilmestyä vähemmänhieno ruskea reikä jonka umpeen kasvaminen on arpa peliä, eli tökkää se läpäisevään maahan missä ei vesi seiso :)

  VastaaPoista
 2. Onnea uusista pelargoniaarteista. Valitettavasti Mary on valkoinen, mutta aivan ihana silti.

  VastaaPoista
 3. Patjarikko sekä kääpiöneilikka tulevat hiekkarinteeseen, joka antaa eteläänpäin ja on tuossa ison tien vieressä. Siinä ei juuri vedet seiso keväällä lumien sulettua, kun valuvat pihaan. Siihen on tarkoitus istutella kaikenlaisia kivikkokasveja, jotka viihtyvät paahteessa ja kuivuudessa.

  No harmi, kun tuo Mary on valkoinen, mutta eipä se haittaa. Pelargoni kuitenkin :) Taidanpa pistäytyä tuolla Peltosen Puutarhalla katselemassa, josko löytyisi lisää ihania taimia, ja vaikka sitä hentoa vaaleanpunaistakin.

  VastaaPoista