torstai 25. huhtikuuta 2013

Vapaapäivän touhuiluja

Jotenkin tämän viikon kaksi puusavotta päivää ovat ottaneet mehut kokonaan. Ei olisi jaksanut tehdä mitään. Sain kuitenkin viimeisen vapaapäivän kunniaksi jotain aikaiseksikin.
Viime viikolla ostamani orvokit olivat tähän päivään asti Plantagenin paperipussissa verannalla, kunnes sain ne lopulta istutettua puusaaviinsa. Hieman ovat vielä surkeita ja pieniä, mutta jospa siitä innostuvat kasvamaan.
Muutaman istutin jo kesäkukkapenkkiinkin odottamaan muista kasveja. Hieman piristystä harmaaseen multakasaan.
Myös pelargonin taimet pääsivät uusiin ruukkuihin ja ne vein kasvihuoneeseen saamaan kunnolla valoa ja eloa oloonsa. Oikein olivatkin jämäköitä ja tukevia taimia ja jokaisen juuristo oli täyttänyt muovisen kasvipurkkinsa kokonaan.
Vanhan joustinpatjan jousiston istutin kahden heinäseipään kanssa kesäkukkalaatikkoon ja isäntä sitoi sen kasvihuoneen kattotuoleihin kiinni, jottei tuuli kaada. Vielä en ole päättänyt, että mitä siihen istuttaisin eteen kasvamaan. Istutusalusta olisi kyllä tarpeeksi syvä myös jollekin monivuotiselle köynnökselle, mutta aika näyttää. Ajattelin käydä pojan joustinpatjan hakemassa ja siitä vielä irrottaa nuo jouset ja laittaa sen tuon kuvassa olevan jousiston kanssa samaan laatikkoon kulmittain.
Mahoniapusikko saa joka talvi kokea kovia, kun sen yli juoksevat pojat ja koira kilpaa, mutta silti se tuntuu aina lumien sulettua olevan täydessä voimassaan ja puskevan juuristostaan uusia taimia pintaan. Ihmettelen tuon kasvuvoimaa. Eikä mene kauaa, kun tuo pensas on keltaisenaan kukkasia ja öttösiä.
Omenapuiden alle alkaa skillat vallata omaa alaansa. Vielä on kovin pientä, mutta kunhan loput lumet ja jää sulavat tuosta kivien vierestä, pääsevät nämä pienet kevään tuojat täyteen vauhtiinsa.
Kuunliljapenkistä puskevat voimalla esiin lummetulppaanien lehdet. Nämä erehdyttivät minut jo luulemaan, että kuunliljat itse sieltä nousevat, mutta ei taida ihan vielä olla niiden vuoro.
Muscari White Magic Aucheri Grape Hyacinth sieltä kurkistaa. Olin aivan varma, että nämä eivät tänä vuonna nouse lainkaan, mutta niin vain taas yllättivät minut positiivisesti.
Isosta kukkapenkistä nousee kaikenlaista piippaa, kun sieltä poistelin perennojen varsia. Etualalle vasemmalle istutin viime keväänä paljon narsisseja, näinköhän ne kukkivat tänä vuonna. Kaivoin ne esiin omenapuiden alta ja viereisestä rinteestä heinikosta. En ole niiden kertaakaan nähnyt vielä kukkivan kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti