keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Huh Hellettä!

Näillä ilmoilla (varjossa ulkona +32) ei hirveästi ulkona tee mieli olla, enkä oikein voikaan. Eilen aamusta menimme raivaamaan tulevalle moottoripyörätallille paikkaa ja mies kaatoi muutaman puun, joiden okset laitoin hakettimeen samantein. Ennen sisälle menoa valokuvasin hieman pihalla kukkivia kukkia ja vaikka oli koko ajan hattu päässä, tuntui että pää halkeaa iltapäivällä ja janon tunne hävisi kokonaan. Taisin saada jonkin helleuupumuksen. Tänään en ole ulos uskaltanut lainkaan, aamuista polkupyörällä hammaslääkäriin kiiruhtamista lukuunottamatta. Mutta tässä siis eilisiä ja toissapäiväisiä otoksia puutarhasta (siitä osasta, jota kehtaa kuvata ja joka ei ole rempallaan :) )
Pionit kukkivat tänäkin vuonna upeasti. Jopa viime vuonna istuttamani pioni (kuva yllä) teki ilokseni kukkanupun ja aukaisi sen eilen.Valkoinen pioni on hauska auetessaan, sisusta näyttää voikreemiltä :)Kasvihuoneen pelargonit kukkivat innolla. Isompien ruukkujen metsästys on viivästynyt, pitänee kierrellä kirppiksiä jatkossa tiheämmin ruukkujen löytämiseksi.

Kasvihuoneen edustalla pelargonit tuntuvat viihtyvän, vaikka paikka on todella kuuma ja paahteinen.Unikkojen kukinta meni tänä vuonna hieman ohi, sillä juuri ennen kukkien avautumista tulleet kovat sateet kaatoivat kukkavarret maahan ja unikkojen kukkia näkyikin lähinnä toisten kukkien alla.


Unikon siemenkodan rimpsuhame :)

Ketoneilikat hiekkarinteessä valtatien puolella. Alemman kuvan ketoneilikat ostin ja ylemmän kuvan ketoneilikat olivat edellisen asukkaan istuttamia ja yllättivät minut kukinnallaan. Olin jo trimmerillä liekkaamassa niitä alas rinnettä siistiessäni.Oliskohan tämä ruusunätkelmää? Sitä kasvaa ympäri pihaa siellä täällä.Kuunliljat vallanneet koko penkkinsä. Pian nämäkin jo kukkivat. Olenko minä tänä vuonna jotenkin ajastani jäljessä vai ovatko kaikki kukat kukintansa kanssa etuajassa?Lapinnauhuksetkin kasvattelevat kukkunuppujaan.


Nauhuspenkkinikin on täynnä. Viime vuonna näytti vielä niin vajaalta, mutta tänä vuonna on jo niin täyttä, että voisi miettiä harventamista. En taida raaskia kuitenkaan.Mahonia on jo selvästi päättänyt, että kesä on ohi koska Juhannus meni ja on aika ruveta vaihtamaan syysväriin. Taitaa kuitenkin kyseessä olla kuivuudesta johtuvaa, veikkaisin.Iloinen sekamelska kukkapenkissä :) Kukat ja rikkaruohot sulassa sovussa.Liljat upeassa oranssissa värissään.Rakkauteni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti