sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Mökkeilyä

Työviikon päätteeksi kiireellä töistä kotiin, moottoripyörävermeet niskasta, pikainen pakkaaminen ja auton nokka kohti Lahtea ja sieltä mökille. Työntäyteinen viikonloppu oli tiedossa. Onneksi mies oli mennyt jo edeltä ja ehtinyt meidän perille päästyä ajella pitkäksi venähtäneen nurmikon. Mutta töitä riitti, haravointia ja trimmerillä ojanpientareen siivousta. Äiti kitki kukkapenkkejä vähän siivommiksi. Lauantaina ehdittiin vähän huiltakin, ennen kuin kaaduttiin petiin puoli ysiltä ja kuorsaus rupesi kaikumaan mökin hirsiseinissä (jotka tosin peitetty tapeteilla).

Iltapalaksi nautittiin poikien poimimia mustikoita ja ahomansikoita kinuski-suklaajäätelön kera. Josko viikon päästä saisi kerättyä hieman enemmän.
Pelargonit olivat säilyneet ja kasvaneet hienosti, vaikka viimeksi kuukausi takaperin mökillä päästiin käymään. Olivat ilmeisesti saaneet sateista riittävästi vettä, sillä en usko, että säiliöihin kaadettu vesi riitti koko kuukaudeksi.
Äidin ja isän aikoinaan tuvan ja kuistin nurkkaan istuttama saniainen ja keltapäivänliljat kasvavat hienosti. Hieman vain surettaa tuon saniaisen kohtalo, kun mökki pitäisi laittaa julkisivuremonttiin, mutta ehkäpä sen saa säästettyä.
Tarha-alpi kasvaa rennon valloittavasti vanhan navetan kulmalla. On levinnyt aikamoisesti. Äiti kun sen tuohon aikoinaan istutti, oli ala noin 1,5 metriä kanttiinsa tuossa melkolailla navetan nurkalla.
Kukat olivat päivällä mustanaan mörriäisiä, jotka surisivat kilpaa kukasta toiseen. Illemmalla sai kuvattua tämän keltaisen ihanuuden.
20 vuotta vanha kukkapenkki kaipaa hieman kohennusta. Tästä penkistä ovat hävinneet aikojen saatossa kukka jos toinenkin ohikulkijoiden matkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti