sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kesäkuun alun tunnelmia

Kartanopioni lehahti kukkaan yhdessä päivässä ja on jo lopettamassa kukintaansa tältä kesältä. Tämä kuva on otettu perjantaina, jolloin työpäivän aikana kukat olivat auenneet.
Iltavuorolainen
Pioni, jonka kukkia kutsun kuningatarjäätelöksi, kasvattaa taas tänä vuonna runsaasti kukkia ilokseni. Pionin nimeä en tiedä, ihailen vain.
Akileijat kukkivat jo täydellä teholla. Nämä ovat siitä hauskoja kukkia, että tuntuvat vaihtavan väriään joka vuosi. Ja jos ei väriä, niin sitten paikkaa. Niitä ilmestyy ympri tontin. Mutta en valita, kauniita ovat.
Tämän kyseisen akileijan tiedän istuttaneeni aivan toiseen penkkiin, kuin mistä sen tänään kuvasin. On siis matkannut talon toiselta puolelta kukkapenkistä liljapenkin viereen.
Alppiruusuihin ei tullut tänä vuonna yhteensä kuin 10 nuppua. Talon varjoisalla puolella nämä vielä valmistautuvat kukkimaan. Työpaikallani katselen usein asukkaiden ikkunoista metsikköön, jonka edustalla on alppiruusuja ja ne ovat jo kukassa olleet useamman päivän. Tosin sinne paistaa iltapäivän aurinko. Omani saavat aurinkoa hetken aikaa aamulla ja illalla.
Viime vuonna kissankäpälät kukkivat runsaasti, tänä vuonna ei voi kukkamerta näiltä odottaa.
Juhannusruusussa on muutamia nuppuja, jotka paisuvat auringonlämmössä.
Kuunliljapenkki on jäänyt pieneksi. Sitä hieman suurennettiin jo kerran, mutta ei läheskään riittävästi. Onneksi tuossa omenapuun edustalla on tilaa suurentaa penkkiä, että saan kaikille hostille riittävästi tilaa kasvaa. Penkin suurentaminen edessä syksyllä.
Työpäivän aikana äitini oli kitkenyt pionipenkin. Nyt taas hahmottaa paremmin, mihin kohtaan lisää pioneja vielä mahtuu. Sekaan ajattelin laittaa syysleimua, uusia herkullisia värejä ja mökiltä vanhaa kantaa myös.
Kurkistus kasvihuoneelle toi tulokseksi useammankin pienen tomaatinraakileen. Ihanaa, kohta pääsee maistelemaan omia tomaatteja. Lajeja on 9, joten maisteltavaa riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti