tiistai 27. maaliskuuta 2012

Ei enää lunta!


Ihan heti ei uskonut, kun sunnuntaina katsoi ulos, että on tulossa kevät! Lunta tai oikeammin räntää tuli taivaan täydeltä ja pihalla näytti lähinnä siltä, että vasta odotellaan talvea.


Onneksi tänään kuitenkin ollut aurinkoinen päivä ja oli ihanaa huomata, että pihasta alkavat lumet hiljalleen sulaa. Isojen mäntyjen (oikealla yläreunassa kuvassa) juureen istutin lumikelloa ja nyt tuo pieni rinne on kokonaan lumeton. Vielä ei näkynyt minkäänlaista eloa muurahaiskeossa alkanutta sutinaa lukuunottamatta.


Taimien vartija vai kevätauringon palvoja? Veikkaan jälkimmäistä. Talossamme olevat ihanat leveät ikkunalaudat ovat kissojen lempipaikkoja keväisin ja kesäisin aurinkoisina päivinä. Niillä on mukava kölliä ja tarvittaessa töniä emännän kukkakipot lattialle, mikäli tila ei muuten riitä.


Maanantaina kylvetty punakosmoskukka 'Early Summer' nostaa jo multaa tieltään ja kurkottelee kohti aurinkoa. Olin yllättynyt siitä, kuinka nopeasti tuo iti. Muissa poteissa ei näy vielä mitään, tai sitten en vain osaa katsoa.

(kuva: ExoticGardenin sivulta)
ExoticGardenista ostin myös punakosmoskukka 'Pied Piper Blush White'siemeniä. Jännityksellä odotan, että itääkö niistä yksikään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti