sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Kevätkylvöä ja taimiaikaa

Viime vuonna lupasin ja vannoin, että vain muutama tomaatintaimi, vain pari kurkkua ja yksi paprika, ei muuta.


Niinpä niin, vai muutama tomaatti, pari kurkkua ja yksi paprika. Tomaattia taitaa tällä hetkellä olla isompiin astioihin koulittuna jo 34 tainta ja vielä on kylvöruukuissa kasvamassa uusia taimia. Kurkkua laitettiin useampi siemen, koska itämisprosentti viime vuonnakin oli huono. Yhteensä istutettiin 10 siementä, joista 7 on päättänyt lähteä kasvamaan. Paprikasta en tiedä, voi olla että omat kylvöt eivät ehdi, taisi yksi ainokainen nostaa päätään, kun hetki sitten katsoin, chiliä ei vielä näkynyt yhtäkään. Tosin vasta viikon ovat olleet paprika ja chilit.


Tänään kylvin kesäkukkaa; punakosmosta, keltakosmosta, tarhasalkoruusua, purppurapipoa, käpykykkaa, heliotropia, perhoskukkaa, kesäkakkaraa... Kesäkukkapenkkiä ei edes ole valmiina, joten tuon lumen olisi syytä sulaa ennätysvauhtia, että pääsen penkkiä rakentamaan. Lisäksi laitoin kokeiluun pelargonioita muutamaa lajia, jos vaikka ehtisivät kasvaa ainakin sen verran, että saisin talveksi ne ikkunalaudalle talvehtimaan.

Siemenpakkia tarkastellessa huomasin, että yrttienkin olisi aika päästä kylvövuoroon. Täytyy vain miettiä ensin, että mistä saisin taas lisää tilaa kaikelle tälle hulluudelleni :)

2 kommenttia:

  1. No kohtahan ne saa jo kasvihuoneeseen, eikös sinne ollut tarkoitus siirtää porin matti tai joku muu sälli nurkkaan lämmittämään? :D

    VastaaPoista
  2. PorinMatti on jo siellä, puuttuu siltä vaan hormi ja piipunpätkä, että vois lämmittää. Mutta samalla puuttuu vielä pätkänmatkaa tiiliseinää, päätykolmiot ja katon ja seinänvälisen raon tilkkaus. Hieman joutuu siis vielä odottamaan :) Mutta eipä nuo nyt onneksi vielä niin isoja ole, kun viime vuonna juhannuksen jälkeen, ennen kun saatiin taimet paikoilleen :) Toiveissa siis tänä vuonna saada kasvihuone heti kesän alusta lopullisesti valmiiksi ja käyttöön.

    VastaaPoista