sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Piha muotoutuu

 Ensimmäinen kesä kului nurmikkoa ajaen ja suurimpia risukoita peraten. Toisena kesänä, vuonna 2007 pääsimme jo viljelyn makuun ja perustimme kasvimaan. Aiemmin perheemme kasvimaa on sijainnut kesämökillämme Mäntyharjulla, mutta nyt päätimme siirtää sen meidän pihaamme hoitamisen helpottamiseksi. Kasvimaan kääntämiseen saimme apua traktorin omistavalta nuohoojan serkulta, jonka apuun olemme saaneet luottaa myöhemminkin. Saimme heti huomata, että täällä aina tunnetaan joku, joka pystyy auttamaan tai ainakin tietää, mistä voi kysellä. Verkostot toimivat siis!

Kasvimaa ei siis ollut mikään kovin pieni. Siellä kasvatettiin perunat, porkkana, sipuli, punajuuret ja herneet kolmelle perheelle, joten kylvämistä riitti. Ja myöhemmin kitkemistä ja harventamista sekä kastelua. Onneksemme pellon nurkalta löytynyt kaivo pelasti kasvimaan kuivumiselta.
Kasvimaan reunaan teimme myös mansikkamaan, jota on jo laajennettukin kertaalleen. Kasvimaa on pienentynyt useammalla metrillä kanttiinsa ensimmäisestä kerrasta, mutta edelleen se joka kevät odottaa innokkaita istuttajia möyhimään multaa ja muotoilemaan penkkejä kylvettäville kasveille.


 Tässä kasvimaanäkymää kesältä 2010. Etualalla varhaisperuna Timoa, niiden vieressä näkyy mansikkamaan laajennus ja taustalla aidattuna isompi kasvimaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti