lauantai 21. huhtikuuta 2012

Nikkarointia ja perhosia

Tänään päätin, että jotain pitää saada nikkaroida, vaikka vaan lyödä naulaa lautaan, jos ei muuta. No oli sitä muutakin mielessä ja lähdin innokkaana ulos rakentamaan kierrätyslaudasta kukkaportaita. Isäntä päätti lähteä mukaan ja niinhän siinä sitten kävi kuten aina, että minä seuraan vierestä, kun mies mittaa ja sahaa ja suunnitelee. Pääsin itsekin nikkaroinnin makuun, sain hakata nauloja lautaan :) Kaikki ne naulat, jotka kuvissa irvistelevät sinne tänne, ovat minun omin kätösin lautaan isketyt. Siis naulaajassahan ei ole mitään vikaa, naulat vaan oli jo valmiiksi vinoja tai sitten laudassa oli liian kova kohta ja naula meni siksi vinoon.

Tämä siis valmistui tänään ja materiaalina on käytetty kuormalavoista purettua lautaa sekä hyllynkannattimina navetalta löytynyttä liimapuulevyn kaistaletta. Kasvihuoneeseenhan se piti saada ja siellä se nyt odottaa hyllyilleen pelargonioita ja ties mitä sinne keksinkään laittaa. Voi olla, että toinen tulee vielä kaveriksi, kunhan saan taas insipraation lähteä nikkaroimaan.

Niin ja niitä perhosia. No ei niitä oikeasti ollut kuin yksi, mutta sitäkin kauniimpi se oli. Keväällä perhoset näyttävät jotenkin niin paljon hauraammalta, kun ulkona on vielä lunta ja kun tietää, että yöllä on pakkasta. Teki mieli ottaa perhonen mukaan sisälle ja laskea se nauttimaan lämmöstä kasvuun reuhahtaneiden krassien joukkoon.


Laskimme perhosen kuitenkin vanhan saunanpadan kannelle paistattelemaan päivää talon eteläseinustalle. Siinä se hetken nökötettyään lähti liihottelemaan ties minne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti