tiistai 17. huhtikuuta 2012

Kevään merkkejä

Jotenkin tämä kevät on ollut pidepi kuin aiemmat keväät. Johtunee tuosta kasvihuoneesta, josta aiempina vuosina olen vain haaveillut, jonka rakentamiseen meni viime kesä ja joka on viimeistelyä vaille valmis tänä keväänä. Olen jo monena päivänä käynyt siellä katselemassa, miltä tuntuu kevättalvi kasvihuoneessa ja voin sanoa, että aivan ihanalta!

Mutta tuo lumi. Rakasta talvea ja lunta, mutta näin keväällä se saisi sulaa pois ennätysajassa, mieluiten jo huhtikuun alkuun mennessä, mutta aina vaan sitä tuolla riittää. Onneksi joka päivä kuitenkin aina vähemmän, vaikka tänäänkin on taivaalta tullut räntää riittämiin.

Onneksi kevät kuitenkin näyttäytyy jo pieninä alkuina meidänkin pihallamme.

Muscari White Magic Aucheri Grape Hyacinth

Löysin tällaisen itselleni uuden sipulikukan viime syksynä ja päätin kokeilla miten se pärjää ja lähtee kasvamaan. Torstaina töistä tullessa oli maasta noussut useampikin pieni hyasintin alku. Mukava päästä seuraamaan, minkälaiseksi tuo kasvaa lopulta.


Siniset helmililjat ovat myöskin jo raivanneet itselleen tilaa omenapuiden alle. Muutama pieni kukkakin siellä jo näytti olevan. Joka vuosi aina ihmettelen, kuinka nämä pienet siniset ovat selvinneet talvesta ja tuovat kevään tullessaan.


Viime keväänä talon seinustalta alkoi nousta tulppaanien lehtiä useamman lehden voimin. Äitini oli niitä sinne istuttanut toissa syksynä. Viime syksynä ne piti nostaa ja siirtää pois, mutta unohdin kasvihuoneprojektin aikana nämä tulppaanit kokonaan. Josko tänä vuonna saisi ne siirrettyä pois tuosta talon seinustalta remontin alta turvaan.

1 kommentti:

  1. Mä olen jo päässyt hiukan haravaa heiluttamaan, eli kevät on koittanut :D
    Piha projektikin jatkuu, uima-altaan edustalle istutetaan tuija-aita, ja puolet niistä on tänään noudettu, hiukan haasteellista kun ostettiin valmiiksi 2,5 metriset puut, kastelua tulee siis piisaamaan, ja kaivamista ja mullan kärräämistä, taas tietää mitä vapailla puuhailee :D
    Pitäs vissiin pitää ne semmoset puutarhakutsut jos vaikka sais uusia ideoita..

    VastaaPoista