sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Saisi jo piha kuivaa

Piha on vielä märkä, joten sinne ei juurikaan tee mieli mennä patsastelemaan. Yhtä kukkapenkkiä jo hieman kitkin ja sieltä löytyi pieni oranssi öttiäinen maailmaan tutkimassa lehti karikkeen alla.
Pitänee rakentaa ötökkähotelleja pihan öttiäisille ja ripustella niitä sinne ja tänne. Kovasti vakuuttivat Pihapiiri-messuilla, että toimivat, joten kokeillahan sitä täytyy.

Viime keväänä ja syksynä siirsin yhdestä tontin nurkasta sinivuokkoa lähemmäksi katseita ja istutin vanhan kukkapenkin kivimuurin viereen muutaman taimen. Talven aikana kivimuurista irtosi kivenmurikoita ja putosi suoraan sinivuokkojen istutusalueelle. Lumien sulettua siirtelin kiviä syrjään ja jäin odottamaan lähtevätkö sinivuokot kasvuun.
Sieltäpä olivat sinivuokot lähteneet kasvuun ja tehneet ilokseni muutaman nupunkin, jotka jo seuraavana päivänä kuvan ottamisesta avautuivat kauniisti kohti auringon lämpöä. Samalla kävin tarkistamassa myös "joutomaalle" istuttamani valko- ja keltavuokot. Valkovuokot olivat jo hyvässä kasvussaan lämpimässä rinteessä. Nyt vain odotellaan, että ne aukaisevat nuppunsa.

Sininen ei ole oikein lempivärini muutoin kuin puutarhassa. Joka kevät pitää saada sinisiä orvokkeja kotiin, muuten ei kevät tunnu keväältä. Joka vuosi olen istuttanut sinisiä orvokkeja ja lumihiutaletta parvekelaatikoihin terasiin kaiteelle. Tänä vuonna terassi on saanut purkutuomion uuden terassin tieltä, joten parvekelaatikot saavat olla varastossa.

Sinisiä orvokkeja oli kuitenkin saatava, joten suuntasin Multasormeen kylälle ja ostin sieltä 8 kappaletta pieniä orvokkeja, kesäkukkamultaa sekä istutusastian orvokeille. Orvokit ovat verannalla remontin keskellä tuomassa iloa ja kauneutta kaaokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti