perjantai 24. toukokuuta 2013

Työpäivän päätteeksi

Päätin poiketa vihdoin sinne työkaverin pihalle kaivelemaan niitä kukkasia. Kyllä siellä olikin kaikkea, mitä kaivella! Tuntui, että kaivoin vaikka kuinka ja paljon ja vielä sinne jäi penkkiin jollekin kaiveltavaksi. Omaan saaliiseeni olen vallan tyytyväinen, kiitoksia vain Tiina :)
Neljä laatikollista kaikkea mahdollista! Kallionauhusta, tulikellukkaa (vallan oli pitkää ja komeaa), palavaarakkautta, kultatyräkkiä, komeamaksaruohoa, peurankelloa, liljaa, kuunliljaa ja jotakin minkä plaatua ei oikein saatu selvitettyä.

Kotiin päästyäni lajittelin istutettavat kasvit omiin penkkeihin ja alkoi kiivas nokkosten kitkeminen rytöpenkistä, sillä sinne päätyi kultatyräkkiä, että saa rauhassa kasvaa ja levitä ja tuoksua taivaalliselle! Sekä sitä, jonka laji ei ihan ollut varmaa ja peurankelloa. Kuunliljoille piti kaivaa kuunliljapenkkiin lisää tilaa, että sain ne istutettua. Nauhukset pääsivät nauhuspenkkiä täydentämään ja palavarakkaus, komeamaksaruoho ja tulikellukka pääsivät kultapallon tilalle kasvihuoneen viereiseen penkkiin.

Useampi tunti siinä taas vierähti pihalla kukkapenkkejä kolutessa. Hieman tuli vammojakin, kun croksit liukuivat rinteessä olevalla nurmella ja jalat lipesivät alta ja kellahdin kukkapenkin kattotiilireunukselle.

Sisälle tultua huomasin, että olen kasvattamassa olohuonekurkkua, vaikka luulin kasvattavani lyhyttä kasvihuonekurkkua.
Niin on komeat alut jo kaikissa taimissa. Pääsivät tänään kasvihuoneeseen ja huomenna yritän muistaa hakea puutarhaturvetta, että saan kurkut istutettua. Kohta pääsee ensimmäisiä jo maistelemaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti