keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Aurinko ja lämpö :)

Aurinkoiset ja aina toistaan lämpimämmät kelit ovat saaneet pihassa ihmeitä aikaan. Ei sillä, että se mikään paraatipaikka olisi, mutta kaikenlaiset ihanaiset piippailijat sieltä kohottaa päätään.
Lummetulppaanit levittävät terälehtiään kilpaa kohti aurinkoa. Tuntuvat kasvavan leveyttä joka vuosi nuo kukinnot. Aivan ihania ovat, vaikka tulppaanit eivät puutarhassa ole niitä aivan ehdottomia suosikkejani, mutta näihin olen ihastunut ja voisin hankkia niitä lisää kukkapenkkeihin.

Skillat kukkivat täyttäpäätä sekä omenapuiden alla (alempi kuva) että pionipenkin alareunassa (ylempi kuva). Kohta saa taas piilottaa ruohonleikkurin ja trimmerin isännältä, että saavat rauhassa tehdä siemenet ja pudottaa ne ensi kevättä varten. Kun muutimme, eivät nämä ihanuudet olleet näin levinneitä, mutta nyt seitsemässä vuodessa ovat kyllä vallanneet mukavasti alaa. Ja saavat vallata muutenkin. Näitä kasvaa meillä pitkin pihaa siellä täällä isompina ja pienempinä ryppäinä, mutta saavat kasvaa. Meidän puutarha taitaa olla sellainen vallaton puutarha, missä kaikki on sopivassa kaaoksessa keskenään ja vähän enemmän kuha hänes o- tyylillä tehty :)
Tämä on ilmeisesti kevätvuohenjuuri. En muistanut, että minkälainen tämä on kasvustoltaan, kun sain tämän viime vuonna äitini naapurilta. Jotenkin jäi kiinnittämättä huomiota tähän viime vuonna, enkä ole tainnut ainuttakaan kuvaakaan ottaa. Tänä vuonna seuraankin tiiviimmin tämän kaunokaisen edesottamuksia.
Onni on uudet äitienpäivälahjaksi ennakkoon saadut puutarhapoposet. Näillä kelpaa tassutella pitkin pihaa. Tuohon jalkojen alla olevaan maaplänttiin pitäisi alkaa kaivaa tiilipolkua, saapi siinä sitten uusilla poposilla kepein askelin kipsutella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti