lauantai 9. toukokuuta 2015

Hyvää Äitienpäivää!

Nuorimmaisen tekemä äitienpäiväkortti piti sisällään kauniita kukkia, joiden terälehtiin oli kirjoitettu Hyvää Äitienpäivää- toivotuksia.

Mitäpä ihanampaa olisikaan kuin käyskennellä aamusta omalla pihallaan ja ihmetellä luonnon voimaa. Muutama viikko sitten tässä oli siellä täällä sinivuokkolänttejä ja nyt ovat kielot päässeet valloilleen. Tämä osa meidän tonttiamme tulee säilymään luonnontilassa, sinivuokot ja kielot saavat kasvaa ja kukkia rauhassa. Lampaiden pienempi aitaus päättyy tähän, mistä kielot alkavat.

Talviomatto on levinnyt tontin reunalla ja saa siellä levitäkkin, tänne ei pääse ruohonleikkuri eikä lampaat. Tätä ajatelin levittää myös muualle pihaan paikkoihin, jotka kaipaavat maanpeitekasvia ja sitten tarvittaessa kurittaa jos levitää liian pitkälle.

Tämä on minun Vanha Herrani. Koivu, joka kaadettiin joitakin vuosia sitten. Minun piti siirtää tämä pihaantulotielle ja tehdä siitä kesäkukille pylväs, mutta kuten näkyy, on Vanha Herra saanut maata rauhassa paikallaan, johon aikoinaan kaatui. Nyt pitäisi miettiä, että mitä muuta tähän voisi istuttaa vuorenkilpien lisäksi, vai lisäisinkö vain vuorenkilpiä. Paikka on aamusta varjossa ja iltapäivällä tähän paistaa aurinko.
Lupiineja olen innolla hävittänyt pihasta, koska leviävät liian voimakkaasti, ovat tienpientareella villinä kasvavaa kirjolupiinia, jota joskus on pihaan joku tuonut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti