sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Kasvihuoneen uumenissa

Tänään päätin viedä daaliat ja vahvimmat ja pisimmät tomaatintaimet kasvihuoneeseen jatkamaan kasvuaan.
Virittelin kaksinkertaiset hallaharsot kasvitukiin, daaliat istutin omissa ruukuissaan, tomaatit irrotin maitotölkeistä ja istutin syvään kuoppaan, jotta varret vielä vahvistuisivat.

Samalla päätin tarkistaa mikä on tilanne Virhepeukaloiden tilauksien pahvilaatikoissa. Ohjeissa oli kehoitus säilyttää kukkia viileässä ja pimeässä kunnes ne olisi aika istuttaa.
Hyvin olivat säilyneet ja osa intoutunut kasvamaan. Pienestä voikin ihmislapsi olla onnellinen, paristakymmenestä pussista perennoja :)

Syysleimut; viisi pussia Miss Pepperiä, yksi pussi Watermelon Punchia ja yksi pussi Raving Beautya.

Tilaajalahjaksi saatu Varjolilja Album.

Punakärsämö Summerwine

Keltaista Punakellukkaa

Kruunuvuokko Sylphhide

Päivänlilja Crimson Pirate

Tämä Värililja Black Out taisi myös olla tilaajalahja.

Kiinanpionit Coral Sunset (vas) ja Do Tell (oik)

Loistokurjenmiekka Cull's Wing

Viikon verran vielä pitää malttaa vain ihailla pusseissaan olevia perennoja. Lomaviikolla olen suunnitellut raivaavani kukkapenkkejä ja kasvihuonetta, tehtävänä olisi pensasmustikoille penkki ja niiden siirtäminen siihen, uuden kasvimaan tekemistä ja kolmen vanhan kaivonrenkaan raahaaminen kasvimaan viereen mansikoille uudeksi penkiksi sekä risujen hävittäminen aidanteeksi. Vanhalle kasvimaalle ajattelin uskaltaa siirtää mustaherukkapensaat navetan takaa myös näin keväällä, kun ovat vielä lehdettömiä. Toiveissa siis aurinkoista ja suht lämmintä, mutta ennen kaikkea poutaista säätä päiviksi, yöllä saa sataa, mutta silloinkin vain vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti