sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Loman ensimmäinen puutarhatyö

Oikeammin toinen, koska eilen haimme Mustilasta peräkärryllisen multaa kukkapenkkiin ja ehdin ennen tuota reissua kippaamaan 10 säkillistä viime kesänä äidin tekemää haketta kasvihuoneen edessä olevan penkin täytteeksi sekä 4 säkkiä multaa samaan penkkiin. Mutta näitä ei nyt lasketa.

Tämän päivän kohteeksi otin kasvihuoneen nurkilla majailevan likakaivon kannen piilotuksen. Kannen ympärillä on kasvanut runsain joukoin takiaista ja sitä olen kaivanut ylös urakalla. Tänäänkin aloitin takiaisten ylöskaivamisella ja samalla sain möyhennettyä maata töyhtöangervojen istutusalustaksi. Päivän helpoin työ, maan möyhentäminen ja takiaisten ylös kaivaminen.

Melkein jo saanut kaivettua kaikki angervot viereisestä kivikkorinteestä ja siirrettyä uuteen penkkiin. Kottikärryjen vieressä näkyvä ylösalaisin oleva saavi sai täytteeksi kiviä kaivuun jäljiltä ja tuli täyteen. Harmi tai toisaalta onni, kivet oliva suurimmillaan kahden nyrkin kokoisia murikoita, eipä niistä oikein iloa taida olla muualla kuin ojan pohjalla.

Angervot ympäröivät kannen ja toivottavasti kasvavat yhtä suuriksi kuin entisessä paikassaan. Vielä olisi yksi iso puska kaivettavana ylös ja istutettavana toisten joukkoon, mutta se saa nyt odottaa hetken, että kerään riittävää kiukkua lapiohommiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti